Kindermode

Cadeaus

Accessoires

Over Monica Hulsing

Mijn naam is Monica Hulsing, een kunstenares, illustrator en schrijfster van kinderverhalen en gedichten, gevestigd in Den Haag in Nederland. Op jonge leeftijd wist ik al dat ik kunstenares wilde worden. Tekenen en schrijven zijn altijd mijn grootste passies geweest.

Maar tweehandig als ik was, ook wel ambidexter genoemd, kwam het leven niet gemakkelijk naar me toe.

Op school mocht ik niet schrijven met zowel mijn linker- als mijn rechterhand. Ik mocht ook niet tekenen met zowel mijn linker- als rechterhand. En ik mocht zeker niet denken en dromen in alle verschillende richtingen waar ik toe instaat was. Bovendien kreeg ik met veel misverstanden en onbegrip te maken omdat ik altijd oplossingen kon bedenken voor problemen vanuit een ander perspectief dan de grote meerderheid.
Maar toen ik eenmaal met mijn werk als kunstenares en schrijfster begon kon niemand me meer tegenhouden. Vanaf dat moment schreef ik tweehandig met pen op papier. Door de jaren van onderwijs op school waar ik niet tweehandig mocht functioneren kon ik helaas alleen nog maar rechtshandig tekenen.

Met mijn tekeningen en gedichten vertel ik een verhaal, een verbeelding die alle richtingen uit kan gaan, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Ik maak ze over onderwerpen waar ik over droom, denk en fantaseer. Over dingen waar ik blij van word en waar ik om moet lachen of die voor mij een diepere betekenis hebben.

Het ultieme doel dat me aanmoedigt om te tekenen en te schrijven is om anderen te inspireren en te motiveren. Ik wil mensen gelukkig maken en een glimlach op hun gezicht creëren. Wanneer ik iemand kan laten lachen of wegdromen, al is het maar voor een moment en laten fantaseren over de meest onmogelijke dingen ....

Dat is wat mij drijft om te creëren.


© Monica Hulsing - Dit werk is auteursrechtelijk beschermd. Stuur een bericht voor een verzoek tot publicatie